Föreläsare 15 mars, 2013

{STOCKHOLM}  20100809  Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / Kod 10090”Ibland måste man våga sig på nya sätt, för att nå dit man vill”

Charlotte Ohlson Bresciani från Nynäshamn är sommelier, utbildare och en uppskattad föreläsare. Förra året blev hon rikskänd som en av huvudpersonerna i Ann Lundbergs dokumentärserie ”En andra chans” i SVT.

Den 14 juni 2007 förändrades Charlottes liv för alltid på några sekunder. Bilen hennes fyraårige son satt i, kom i rullning nedför en backe och hon gjorde som alla föräldrar skulle ha gjort, sprang mot bilen för att rädda sin son. Hon hann inte in utan blev istället överkörd av sin egen bil, bröt ryggen och blev rullstolsburen.

Charlottes mycket personliga föreläsning handlar om hennes långa resa från botten till att hitta samma, om inte bättre, livskvalitét och lycka som innan. Det handlar om att ständigt utmana sig själv, kunna skratta åt det absurda och samtidigt våga bryta ihop fullständigt.

Hur hittar man tillbaka till rollen som kvinna, mamma och medarbetare? Hur kan vi plocka fram vår inre styrka när vi behöver den som bäst?

”Jag ser det som att jag haft tur! När jag varit så nära att inte finnas längre så känns det nästan som en skyldighet att ta ut det mesta av livet. Jag vägrar begränsa mig”

Charlotte delar med sig av sin unika livshistoria och bjuder på både skratt och tårar. När hon berör ämnen som självkänsla, mod och att klara sig ur en svår kris kan vi alla hitta något att relatera till eller känna igen oss i.

Lämna en kommentar