Föreläsning

paolo__111031_hr_0113Lyxfredagens gästas av välkända profilen Paolo Roberto med föreläsningen ”Fighting spirit”.  

”Jag vaknade i ett omklädningsrum. Jag var klädd i boxningskläder och var blöt av svett, sådan där svett man bara får av strid, en svett blandad med blod och adrenalin. Jag förstod att jag boxats men mindes ingenting av matchen. Jag visste faktiskt inte vart jag var, vad som hade hänt? Jag frågade min tränare Leffe och fick svaret: – Du blev knockad grabben.
Jag förstod att min boxningskarriär var över och jag hade inte en susning om vad jag skulle göra med mitt liv. Jag var arbetslös och skulle snart bli pappa…”

Paolo Roberto blev knockad och av med sin titel lördagen den 4 oktober 2003. På måndagsmorgon öppnade han sitt första företag och som många gånger förr i hans liv upptäckte han att i de värsta motgångarna finns det också enormt mycket kreativitet. För är man riktigt nerslagen så finns det bara ett ställe att blicka och det är uppåt! Han har gjort en resa som få och gått från att vara klassad som en av Sveriges farligaste ungdomar under 18 år till att idag driva flera företag och har 25 anställda, vara storsäljande författare och programledare på tv. Paolo Robertos föreläsning handlar om att våga misslyckas, att aldrig ge upp och att alltid låta nyfikenheten vara lite större än fegheten. Alla kreativa processer innehåller misslyckanden och vågar du inte kommer du aldrig komma på något originellt eller nytt. Trygghetszonen är kanske en trevlig plats men problemet är att ingenting växer där.

Lämna en kommentar